Welkom bij Montessori Waalsdorp

Montessori Waalsdorp bestaat uit een peutergroep, basisschool en buitenschoolse opvang.

Wij bieden op basis van de beginselen van Maria Montessori een vernieuwende wijze van onderwijs aan. Wij staan voor een omgeving die kinderen keuzes biedt, uitdaagt en stimuleert. Ons team staat voor onderwijs dat aansluit bij de ontwikkeling en onderwijsbehoeften van kinderen.

 

Maria Montessori is één van de eerste vrouwelijke artsen in Italië, die haar onderwijsideeën ontwikkelde voor 3- tot 12-jarigen. Zij gaat ervan uit dat het kind een natuurlijke drang tot leren heeft en dat wij er slechts voor moeten zorgen dat het kind de kans krijgt zijn talenten te ontwikkelen. De kern van onze peutergroep, basisschool en buitenschoolse opvang kan het best worden samengevat in de woorden van Maria Montessori zelf: 'Help mij het zelf te doen'. 

 

Kinderen leven in een samenleving, die volop in beweging is en telkens weer verandert. Het onderwijs moet kinderen dan ook niet alleen opleiden voor de huidige maatschappij, maar hen ook voorbereiden op de toekomst. De Montessori methode is daar bij uitstek geschikt voor. 

  • Kiezen voor Montessori
    De redenen om te kiezen voor Montessori onderwijs Lees verder ›
  • Kiezen voor Waalsdorp
    Waarom kiezen voor Montessori Waalsdorp? Lees verder ›
  • Schoolvakanties 2016-2017
    Het jaarrooster voor 2016-2017 is bekend, inclusief schoolvakanties, vrije dagen en studiedagen. Lees verder ›

Nieuws

Preview foto
De evenementencommissie zoekt een nieuwe coördinator
31 mei 2016 -

Na 4 jaar actief te zijn geweest in de Evenementencommissie wil Jeroen Walta graag het stokje overdragen. De evenementencommissie organiseert in samenwerking met het docententeam de drie grote evenementen op Waalsdorp: Sinterklaas, Kerst en het Eindfeest. Daarnaast zorgt de commissie voor de drankjeskraam tijden de sportdag en - als er weer eens ijs ligt - voor de Waalsdorp koek-en-zopiekraam.
Lees meer ›


And the winner van de Haagsche cultuuronderwijs-prijs is...Waalsdorp helaas niet
27 apr 2016 -

Jammer genoeg. Ondanks alle meer dan lovende kritiek en geleverde energie, hebben wij de hoofdprijs niet in de wacht kunnen slepen. Die eer kwam toe aan Samenwerkingsschool Balans. Wel hebben we een mooie subsidie verdiend die we ‘cultureel’ gaan vertalen naar een bijzondere en leuke gebeurtenis voor alle kinderen van onze school. Wat dat gaat zijn, houden we nog even geheim!

 

Desalniettemin willen wij u de manier waarop wij kunst- en cultuuronderwijs in minder dan drie minuten weergaven, natuurlijk niet onthouden. Nogmaals heel veel dank aan Patrick Kruger, vader van Juno en Roxy en tevens geduldig en flexibel editor.

 

 

Stefanie Beekmans en Marianne Dinnessen 

icc@waalsdorp.nl 


Preview foto
Vacatures Voorzitter en Bestuurslid Personeel en Organisatie
19 apr 2016 - Vereniging Montessorischool Waalsdorp zoekt per 21 juni 2016 een tweetal nieuwe bestuursleden, namelijk de functies van Voorzitter en Bestuurslid Personeel en Organisatie.
Lees meer ›