Welkom bij Montessori Waalsdorp

Montessori Waalsdorp bestaat uit een peutergroep, basisschool en buitenschoolse opvang.


Wij bieden op basis van de beginselen van Maria Montessori een vernieuwende wijze van onderwijs aan. Wij staan voor een omgeving die kinderen keuzes biedt, uitdaagt en stimuleert. Ons team staat voor onderwijs dat aansluit bij de ontwikkeling en onderwijsbehoeften van kinderen.

 

Maria Montessori is één van de eerste vrouwelijke artsen in Italië, die haar onderwijsideeën ontwikkelde voor 3- tot 12-jarigen. Zij gaat ervan uit dat het kind een natuurlijke drang tot leren heeft en dat wij er slechts voor moeten zorgen dat het kind de kans krijgt zijn talenten te ontwikkelen. De kern van onze peutergroep, basisschool en buitenschoolse opvang kan het best worden samengevat in de woorden van Maria Montessori zelf: 'Help mij het zelf te doen'. 

 

Kinderen leven in een samenleving, die volop in beweging is en telkens weer verandert. Het onderwijs moet kinderen dan ook niet alleen opleiden voor de huidige maatschappij, maar hen ook voorbereiden op de toekomst. De Montessori methode is daar bij uitstek geschikt voor. 

  • Kiezen voor Montessori
    De redenen om te kiezen voor Montessori onderwijs Lees verder ›
  • Kiezen voor Waalsdorp
    Waarom kiezen voor Montessori Waalsdorp? Lees verder ›
  • Waalsdorp wint architectuurprijs
    Montessori Waalsdorp wint de prijs 'Gebouw van het jaar 2015' Lees verder ›

Nieuws

Preview foto
Volg ons ook op Facebook en Twitter
15 jan 2016 - We zijn ook te vinden op Facebook en Twitter 

Preview foto
Welkom op de nieuwe website van Montessori Waalsdorp
15 jan 2016 - De website is continue in ontwikkeling. Heeft u suggesties of aandachtspunten? Mail het ons op communicatie@waalsdorp.nl