Nieuws

01 juli 2019

Waalsdorp ontmoet Al Qoebaschool met bijzonder kunstproject

In juni 2019 vond de afsluiting van het kunstproject ‘imagine me and you’ plaats. Een bijzonder kunstproject waarin leerlingen van Haagse basisscholen elkaar op een verrassende manier leren kennen en ontmoeten.

Waalsdorp ontmoet Al Qoebaschool met bijzonder kunstproject
De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 van twee groepen (BB2 en BB3) van Montessori Waalsdorp en leerlingen van groep 8 van de Al Qoebaschool gewerkt aan een cultureel kunstzinnig project in het thema 'verbinding'. Het project heet 'Imagine me and you' en is opgezet door Carolien Westermann als afstudeerproject van haar studie Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie.

 

De leerlingen zijn één op één gekoppeld aan leerlingen van de andere school. De kinderen wisten alleen elkaars naam en het was de bedoeling dat ze elkaar zo goed mogelijk zouden leren kennen, door middel van brieven, zodat ze een persoonlijk portret van elkaar konden maken. Het waren niet zomaar portretten, het werd een soort kijkdoos. Oftewel een identity box. 

 

Op 20 juni hebben de kinderen elkaar eindelijk in het echt ontmoet. Na een eerste kennismaking boden de kinderen hun portret aan elkaar aan en vertelden wat over het artistieke proces en de keuzes die ze daarbij maakten. De bijeenkomst sloten de kinderen informeel met een hapje en drankje, waarbij er nog gezellig nagepraat werd.

 

Berien Bakker, directeur Montessori Kind Centrum Waalsdorp: “Als school zijn we erg enthousiast over het project. We maken ons graag sterk voor het creëren van meer van deze open ontmoetingen tussen de Haagse basisschoolleerlingen.”