Volg op Instagram

Aanmelden

Hieronder wordt beschreven hoe u uw kind kunt aanmelden bij Montessori Waalsdorp.

Aanmelden voor de peuterbouw

Als u uw kind wil aanmelden voor onze peuterbouw, willen wij u vragen om onderstaand formulier volledig in te vullen. Na ontvangst van het formulier gaan we met uw gegevens aan de slag en nemen we contact met u op zodra we meer informatie hebben over de plaatsing. 
 
 
 
 

Aanmelden voor de basisschool

Kinderen kunnen in Den Haag na hun 3de verjaardag worden aangemeld op een basisschool met het aanmeldformulier van de gemeente Den Haag. U ontvangt dit formulier vlak voordat uw kind 3 jaar wordt.

 

Wanneer u het formulier niet heeft ontvangen of u bent woonachtig buiten Den Haag dan kunt u het formulier downloaden via deze link: aanmeldformulier. Meer informatie en veelgestelde vragen over de procedure en het aanmelden zelf, kunt u vinden op https://scholenwijzer.denhaag.nl/

Klik om de animatie te bekijken.

 

Leerlingplafond

Wij zijn een school met een leerlingplafond. U kunt bij ons op school alleen aanmelden in één van de aanmeldperiodes. In de brief van de gemeente of op de website https://scholenwijzer.denhaag.nl/ staat in welke periode u uw kind kunt aanmelden. Belangrijk om te weten over het aanmelden op onze school: Kinderen die in de maanden oktober, november en december 3 jaar worden, kunnen zich alleen in de eerste aanmeldperiode in december aanmelden.

 

Voorrangsregels

Onze school hanteert de volgende voorrangsregels:

  • Een broer of zus (ook halfbroer/halfzus/stiefbroer/stiefzus die bij u woont) zit al op onze school
  • U werkt zelf op onze school
  • Uw kind gaat bij ons naar de Peuterbouw

De school bepaalt of u voldoet aan de voorrangsregels. Als u voldoet aan één van de voorrangsregel, dan krijgt u voorrang. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, wordt er geloot. Voorrangsregels zijn geen garantie tot plaatsing!

 

Welke stappen doorloopt u om uw kind in te schrijven op Montessori Waalsdorp?

 

Stap 1: Oriënteren

Om geïnteresseerde ouders kennis te laten maken met onze school, organiseren we regelmatig kennismakingsbijeenkomsten. Hiermee willen we u een beeld geven van wat we belangrijk vinden op onze school, de manier waarop we lesgeven en hoe we kinderen helpen in hun ontwikkeling. U bent van harte welkom op een van onze kennismakingsbijeenkomsten. De eerstvolgende data zijn 21 februari en 23 maart 2023. Neem contact op met de administratie via administratie@waalsdorp.nl of 070-3247420 wanneer u zich hier voor wilt aanmelden.

 

Stap 2: Aanmelden

Vlak voordat uw kind 3 jaar wordt, krijgt u van de gemeente Den Haag het aanmeldformulier PO toegestuurd. Als uw kind 3 jaar is, kunt u uw kind gaan aanmelden. Aanmelden bij een school voordat uw kind drie jaar is, is in deze aanmeldprocedure niet nodig en ook niet mogelijk. Als u Montessori Waalsdorp als eerste keus op het aanmeldformulier heeft gezet, levert u het aanmeldformulier bij ons in. Let op: ook als u al oudere kinderen bij ons op school heeft, moet u uw kind aanmelden in de aanmeldperiode die voor hem/haar bestemd is. Dit geldt ook voor kinderen die al op onze peutergroep zitten. 

 
Stap 3: intakegesprek directie

 

Nadat u uw kind aangemeld heeft voor de peuterbouw of de basisschool, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek met de directie. Uw kind is hierbij van harte uitgenodigd. Het intakegesprek is bedoeld om kennis te maken en om eventuele specifieke ondersteuningsbehoeften van uw kind te bespreken. Als uw kind specifieke zorg nodig heeft, mogen wij 4 weken extra de tijd nemen om te onderzoeken of wij voldoende ondersteuning kunnen bieden.

 

Stap 4: inschrijven

Binnen zes weken na aanmelding ontvangt u van ons een bericht of uw kind ingeschreven of uitgeloot is. Mocht uw kind uitgeloot zijn, ontvangt u van een andere school op uw voorkeurslijst een bericht van inschrijving.

 

Vragen

Heeft u nog vragen over de aanmeldprocedure, stel ze aan de school of stuur een e-mail naar de Ouder Servicedesk van AanmeldenPO (ouders@aanmeldenpo.nl)