Nieuws

Waalsdorp viert Vrede en Recht

Waalsdorp viert Vrede en Recht

03 november 2017 - Vandaag ontving Waalsdorp een aantal Europese gasten in het kader van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Montessori Vereniging en het 18e Montessori Europe Congres. Thema van het congres is Kinderrechten NU. Dit thema sluit aan bij het vredesonderwijs dat Maria Montessori zo belangrijk vond en bij Den Haag als ‘stad van vrede en recht’. 
Lees meer ›
Samen op weg naar pedagogisch meesterschap

Samen op weg naar pedagogisch meesterschap

28 september 2017 - Op maandag 18 september vond de aftrap plaats van een bijzondere samenwerking tussen Montessori Waalsdorp en De Vrije School Den Haag. Dit schooljaar zullen de teams van beide basisscholen samen werken aan nieuwe manieren om hun onderwijs te verantwoorden. Zodat de opbrengst en kwaliteit van de scholen beter zichtbaar wordt. Dit doen zij onder begeleiding van het centrum onderwijs & innovatie Leiden, onderdeel van de Hogeschool Leiden.
Lees meer ›
NOS journaal bericht over lerarentekort

NOS journaal bericht over lerarentekort

23 augustus 2017 - Afgelopen maandag gingen de Waalsdorp schooldeuren weer open! In de zomervakantie is achter de schermen een huzarenstukje geleverd om de leerkracht formatie rond te hebben. Dat lang niet alle scholen dat voor elkaar hebben gekregen door het grote lerarentekort bleek in het NOS journaal, bekijk het nieuwsitem: https://nos.nl/uitzending/26925-nos-journaal.html (vanaf 1 minuut 50 sec.)

Verkeersveiligheid enquête

03 juli 2017 - Tijdens de ALV van 26 juni j.l. zijn de resultaten van de enquête onder ouders over de verkeers(on)veiligheid door de verkeercommissie gepresenteerd. De commissie zal met deze uitslagen verder aan de slag gaan om de veiligheid voor onze kinderen te vergroten. U kunt de resultaten hier lezen.

Steunbetuiging #POinactie

18 juni 2017 - Het Bestuur en de Commissie van Toezicht betuigen hun steun aan de medewerkers van Waalsdorp voor een beter salaris en minder werkdruk. Lees hier de gezamenlijk brief die de medewerkers ontvingen. 
1 2