Nieuws

16 oktober 2018

Zonnepanelen Waalsdorp draaien op volle toeren

Sinds september 2018 wekken we onze eigen elektriciteit op met 154 zonnepanelen, met een totaal vermogen van 42.350 Wp. Georganiseerd door ouders, gefinancierd door ouderparticipaties! 

Zonnepanelen Waalsdorp draaien op volle toeren
We vinden het belangrijk om een duurzame bijdrage te leveren aan de toekomst van onze kinderen. Binnen ons onderwijs betrekken we de kinderen actief bij het onderwerp duurzaamheid met dit initiatief. Bovendien levert het een aanzienlijke besparing op energiekosten en is het dus op de lange termijn ook nog financieel aantrekkelijk voor de school.

 

Het project om de zonnepanelen te plaatsen is uitgevoerd door een ouderwerkgroep, die een haalbaarheidsstudie heeft verricht, SDE+-subsidie heeft aangevraagd en de mogelijkheden met installateurs heeft besproken.

 

Het bijzondere aan het project is dat de zonnepanelen volledig gefinancierd zijn door ouderparticipaties. Een dergelijk groot eenmalige investering, dat bovendien niet aan onderwijs wordt besteed, leent zich niet voor financiering door het eigen vermogen van de school. En de subsidie wordt over een periode van 15 jaar verleend. Met de leningen van de ouders was het wel mogelijk om de noodzakelijke investering te doen en het vergroot de betrokkenheid van de ouders en hun kinderen bij het initiatief. De jaarlijkse besparing op energiekosten maakt het vervolgens mogelijk om de leningen terug te betalen.

 

Ook zonnepanelen plaatsen op uw school? 

Wilt u meer informatie over de zonnepanelen of over de ouderparticipaties? De ouderwerkgroep helpt graag meedenken en is te bereiken via zonnepanelen@waalsdorp.nl

 

 

Bekijk hier het filmpje van de plaatsing: